e(ko) magazin

Balzami za
ustnice – katerih sestavin se izogibati?

  • Nahajate se tukaj
  • Domov
  • Lepota
  • Balzami za ustnice – katerih sestavin se izogibati?

Suh zrak v zaprtih prostorih in hladen, oster zrak na prostem pri skorajda vsakem izmed nas povzročita pojav izsušenih, spokanih in celo pekočih ustnic. In če ob tem posežete po svojem balzamu za ustnice, razmislite dvakrat – bo ta res odpravil vaše težave ali bo te še poslabšal?

Velik delež balzamov za ustnice je namreč izdelan iz dražečih sestavin, ki kožo še dodatno izsušijo:

  • Mineralno olje – olje, izdelano iz nafte, ki ga običajno na seznamu sestavin najdemo pod imeni petrolatum ali mineral oil, sicer na prvo žogo daje vtis gladkih ustnic in občutek olajšanja, dolgoročno naredi veliko več škode kot koristi. Čez ustnice namreč tvori nepredušen film in s tem preprečuje dihanje kože ali prehajanje hranilnih snovi. Tudi naravna vlaga, ki je sicer prisotna v ustnicah in se v primeru izpostavljenosti neprijaznim vremenskim pogojem izloča, da nadomesti izgubljeno vlago na površju kože, ne more prehajati skozi nastalo zaporo, zato so ustnice prikrajšane za večji del naravne nege.
  • Dražeče sestavine – pogosto balzami za ustnice vsebujejo sestavine, ki lahko dražijo ustnice, da te zato še hitreje popokajo in se izsušijo. Med takšnimi sestavinami so alkohol, fenol, mentol, umetne arome in barvila ter salicilna kislina, ki naj bi sicer oluščila odmrlo kožo in lajšala bolečine, a žal deluje preveč dražilno.
  • Druge nezaželene sestavine – v velikem krogu se izognimo še parabenom, konzervansom, ki jih povezujemo z nastankom različnih vrst rakavih obolenj. Na svojo kožo nikoli ne nanašamo tudi kemičnih UV filtrov, ki so na deklaraciji skriti za imeni, kot so Octyl methoxycinnamate, Oxybenzone, Octocrylene in drugi, saj lahko delujejo kot hormonski motilci.

Pacifica-Color-Quench-Lip-Tint

Kakšen balzam za ustnice izbrati?

Ko iščemo popoln balzam za ustnice, ki bo resnično globinsko negoval naše ustnice in jih zaščitil pred izzivi, ki nam jih postavlja zima, naj bo ta obogaten z naravnimi olji, voski in masli, kot so kokosovo olje, karitejevo maslo, čebelji vosek, mandljevo olje, jojobino olje, kakavovo maslo, olivno olje, avokadovo olje in ricinusovo olje.

  • Hurraw! presni balzami za ustnice so izdelani iz hladno stiskanih in povsem presnih naravnih olj, ki tako ohranjajo vse svoje hranilne in negovalne vrednosti. Po našem mnenju so to najboljši balzamčki za ustnice, kar smo jih kdaj preizkusili, čemur pričajo tudi navdušene stranke, ki brez njih ne morejo več. Na voljo so v različnih, čudovitih naravnih aromah, nekateri izmed njih pa so tudi nežno obarvani za še lepši videz na ustnicah.

coconut-kiss-creamy-lip-butter-pacifica

  • V naših torbicah je poleg balzamčkov Hurraw! obvezen še vsaj en balzam Pacifica Color Quench. Prav tako izjemno hranilen in izdelan le iz vrhunskih naravnih olj ter rastlinskih izvlečkov, je bogato obarvan z minerali ter tako na ustnicah pušča obarvanost nežne šminke, le da jih ob tem izdatno neguje.
  • Za dodatno nego z antioksidanti, ki so še posebej priporočljivi za zaščito ustnic pred staranjem, posezite po maslih za ustnice Pacifica Kokosov poljub, ki so tudi obarvani in dajejo videz bleščila za ustnice brez neprijetne lepljivosti in z obilico nege.